Operatorii CEMOS sunt imbatabili.

CEMOS AUTOMATIC este un sistem de asistență pentru operator, cu funcție de auto-învățare. Funcțiile sale automate vă sprijină permanent și activ pe dumneavoastră și operatorii dumneavoastră în timpul întregii operațiuni. Ținând cont de parametrii economici specifici agriculturii cum ar fi calitatea boabelor, calitatea treierării, gradul de curățenie, calitatea paielor și randamentul, sistemul verifică senzorii și setările.

Operatorii CEMOS sunt imbatabili.

CEMOS AUTOMATIC este un sistem de asistență pentru operator, cu funcție de auto-învățare. Funcțiile sale automate vă sprijină permanent și activ pe dumneavoastră și operatorii dumneavoastră în timpul întregii operațiuni. Ținând cont de parametrii economici specifici agriculturii cum ar fi calitatea boabelor, calitatea treierării, gradul de curățenie, calitatea paielor și randamentul, sistemul verifică senzorii și setările.

Configurați individual CEMOS AUTOMATIC.

Operatorul decide.

Dumneavoastră specificați sistemului cerințele privind calitatea boabelor și nivelul de pierderi. CEMOS AUTOMATIC asigură performanțele optime ale combinei în timpul recoltării, pentru ca utilajul să îndeplinească precis criteriile dumneavoastră.

Configurați singur sistemul CEMOS.

Indiferent că este vorba despre versiunea de bază sau cea completă, dumneavoastră puteți personaliza complet configurația sistemului CEMOS AUTOMATIC. Configurați ținând cont de funcțiile importante pentru terenurile dumneavoastră și optimizați operațiunile desfășurate.

CEMOS AUTO HEADER reglează automat setările hederului VARIO.

Jurații au acordat a doua medalie de argint pentru extinderea mediului CEMOS la combinele LEXION pentru a include sistemul CEMOS AUTO HEADER. CLAAS a dezvoltat CEMOS AUTO HEADER pentru a reduce volumul de lucru al operatorului în timpul operațiunilor realizate cu combina. Acest sistem de asistență ajustează automat setările hederului, cum ar fi lungimea platformei și poziția verticală/orizontală a tamburului, pentru a se potrivi condițiilor de treierat.

Sistemul de control utilizează date de la un senzor laser și date de oscilație obținute de senzorul de tăiere la înălțime din carcasa canalului de alimentare. Alimentarea uniformă cu materialul recoltat în combina de recoltat îmbunătățește performanța de treierat și permite o funcționare susținută la capacitate maximă.

Funcțiile CEMOS AUTOMATIC.

CEMOS DIALOG vă motivează.

Sistemul de asistență pentru operator CEMOS DIALOG vă ghidează prin întrebări către setările optime ale utilajului. Setările confirmate de către operator vor fi implementate direct de către CEMOS DIALOG.

AUTO CROP FLOW identifică vârfurile de sarcină.

AUTO CROP FLOW monitorizează continuu turațiile sistemului de treierat, separării secundare și motorului. În cazul în care este depășită limita presetată de patinare, sistemul aplică măsuri pentru ca în utilaj să nu mai pătrundă material. Astfel sunt evitați timpii morți cauzați de blocaje, deteriorări sau supraîncărcare.

AUTO SLOPE curăță și pe teren înclinat.

Terenurile deluroase reprezintă o provocare pentru curățarea boabelor. În rampă, turația ventilatoarelor trebuie redusă, iar în pantă turația trebuie crescută. AUTO SLOPE gestionează turația ventilatoarelor și deschiderea sitelor în funcție de înclinarea longitudinală.

 • Creșteți randamentul și reduceți pierderile de boabe pe teren înclinat.
 • Performanțele de curățare rămân întotdeauna constante.
 • Fluxul este menținut uniform în sistemul de curățare.

CRUISE PILOT reglează viteza.

Viteza optimă de recoltare crește performanțele sezoniere. În funcție de sarcina motorului, aceasta este reglată automat de către CRUISE PILOT. Astfel, puteți alege între trei strategii:

 1. Randament maxim cu controlul pierderilor: recoltați mereu la limitele de performanță ale utilajului.
 2. Randament constant: toate agregatele sunt solicitate în mod egal, chiar și în condiții schimbătoare.
 3. Tempomat: Lucrați cu o viteză de recoltare constantă.

CEMOS AUTO CLEANING.

Prin intermediul parametrilor precum turația ventilatoarelor, deschidere sită superioară și inferioară, CEMOS AUTO CLEANING reglează curățarea boabelor. Sistemul testează în permanență diferite setări pentru optimizarea performanțelor. Dacă modificați parametri precum productivitatea, calitatea boabelor, randamentul sau umiditatea, CEMOS AUTO CLEANING reacționează imediat.

CEMOS AUTO THRESHING.

Sistemul îmbunătățește performanțele sistemului de treierat și ale separării primare. Sistemul reglează complet automat distanța contrabătătorului și turația bătătorului. Pe fundal are loc o echilibrare a tuturor setărilor vizate în vederea optimizării performanțelor. Datele sunt furnizate de numeroși senzori ai utilajului.

CEMOS AUTO SEPARATION.

CEMOS AUTO SEPARATION optimizează continuu separarea secundară în combinele de recoltat CLAAS HYBRID. Reglează automat viteza rotorului și poziția clapetei rotorului pentru a reflecta orice modificări ale condițiilor de recoltare. Fără ca operatorul să fie conștient, CEMOS AUTO SEPARATION testează diverse setări în fundal și o selectează pe cea mai bună.

Recoltare la limită.

CEMOS AUTOMATIC identifică în mod independent setările cele mai bune pentru fiecare teren.

 • Sarcinile operatorului dvs. sunt semnificativ reduse
 • Obțineți un randament mai mare și cel mai ridicat grad de curățenie a boabelor
 • Eficiența consumului de carburant a utilajului se îmbunătățește
 • Nu vor exista defecțiuni ca urmare a setărilor greșite
 • Reduceți în mod eficient costurile și eforturile