CEMOS pentru tractoare.

Poate tractorul să îmbunătățească experiența operatorului? DLG trebuie să îl supună unui test

CEMOS pentru tractoare.

Poate tractorul să îmbunătățească experiența operatorului? DLG trebuie să îl supună unui test

Operatorii CEMOS sunt imbatabili.

Avantajele CEMOS.

  • Grad mai redus de uzură a anvelopelor
  • Compactare scăzută a solului datorită presiunii optime din anvelope
  • Costuri de operare reduse prin randamentul pe suprafață sporit
  • Utilizează potențialul complet al utilajului
  • Reduce nivelul de uzură al implementului (asistent pentru pluguri)
  • Îmbunătățește amprenta de carbon a fermei
Testat, certificat și distins cu sigiliul calității „Certificat DLG” de către institutul de testare independent DLG (Societatea Germană pentru Agricultură)
  • Randament cu până la 16,3 % mai ridicat (ha/h)
  • Consum de carburant redus cu până la 16,8% (l/ha)
  • Opt din zece participanți au reușit să diminueze consumul de carburant, îmbunătățind simultan randamentul

Protecție interactivă a solului.

Prima medalie de argint este acordată integrării analizei riscului de compactare a solului în sistemul de asistență pentru operator și optimizare a proceselor cu funcție de auto-învățare CEMOS pentru tractoare. Riscul de compactare este calculat pe baza testelor științifice pe teren și a formulelor dezvoltate de Bern University of Applied Sciences (BFH-HAFL) în cooperare cu Agroscope Research Institute din Reckenholz, Universitatea Aarhus din Danemarca și Swedish University of Agricultural Sciences (SLU).

Universitățile și institutele și-au combinat cunoștințele pentru a crea modelul Terranimo® pentru estimarea compactării solului, care este disponibil gratuit ca aplicație web. Comitetul de inovare a recunoscut beneficiile suplimentare ale conectării acestui instrument cu CEMOS: prin integrarea acestor cunoștințe de specialitate în utilajul agricol în sine, operatorul nu trebuie să introducă date suplimentare, deoarece CEMOS le furnizează deja. Un afișaj pe terminalul CEBIS informează operatorul dacă combinația actuală tractor/implement reprezintă un risc de compactare dăunătoare a solului în condițiile de sol predominante. Dacă operatorul confirmă setările de optimizare sugerate, informațiile sunt reintroduse direct în evaluarea curentă a riscurilor efectuată de funcție.

Certificare DLG.

În timpul și după Agritechnica 2019, am provocat clienții și vizitatorii noștri la un duel cu CEMOS pentru tractoare: operatori profesioniști, față în față cu un sistem profesional - așa a început totul.

Am selectat zece fermieri cu experiență și operatori de tractoare din patru țări europene din numărul mare de candidați care au răspuns la solicitarea noastră. Duelul CEMOS a avut loc în septembrie 2020, în cadrul unei ferme din estul Germaniei.

Georg Schuchmann de la Centrul de testare tehnologie și resurse operative al Societății Germane pentru Agricultură (DLG) a fost prezent pentru a se asigura că testul a fost efectuat în condiții obiective. Acesta a măsurat viteza, consumul de carburant, randamentul pe suprafață, adâncimea de lucru și calitatea lucrărilor pentru fiecare test drive. Sub ochii vigilenți ai DLG, atât operatorii, cât și sistemul de asistență pentru operator CEMOS au putut să-și exploateze pe deplin punctele forte - și să-și asigure eticheta „Aprobat DLG”. Acest premiu DLG confirmă astfel eficiența CEMOS în ceea ce privește economia de carburant (până la -16,8%) și randamentul per suprafață cultivată (până la + 16,3%). Opt din zece participanți la test au putut să-și reducă consumul de carburant și, în același timp, să mărească randamentul per suprafață.

Puteți găsi raportul de testare oficial aici


CEMOS

Sistem de asistență pentru operator

CEMOS învață singur și instruiește utilizatorii.

CEMOS este un sistem autodidact de asistență pentru operator. Fiind primul și unicul sistem de acest fel de pe piață, acesta optimizează implementele atașate precum cultivatorul și plugul. Sistemul asistă operatorul cu privire la balastare și presiunea din anvelope.


Hof Wiesbyll – unul dintre primii clienți ai CEMOS.

Proprietari și operatori impresionați.

„CEMOS mă inspiră”.

„Veți vedea acest lucru reflectat în costuri”.

„Balastul utilizat în prezent a scăzut față de cel anterior”.