Măsurarea plantelor cu CROP SENSOR

Productivitatea și eficiența sunt termeni esențiali în agricultura modernă. Doar cei care implementează cu succes aceste principii în agricultură vor supraviețui într-un climat cu piețe oscilante și condiții politice nesigure și vor pune baze durabile pentru generațiile viitoare.

Măsurarea plantelor cu CROP SENSOR

Productivitatea și eficiența sunt termeni esențiali în agricultura modernă. Doar cei care implementează cu succes aceste principii în agricultură vor supraviețui într-un climat cu piețe oscilante și condiții politice nesigure și vor pune baze durabile pentru generațiile viitoare.

CROP SENSOR.

CROP SENSOR este un instrument care vă ajută să optimizați aplicarea de îngrășăminte cu azot, de fertilizanți și alte produse fitosanitare pentru diferite tipuri de culturi. Aportul de azot are un impact semnificativ asupra producției şi a calităţii acesteia, iar CROP SENSOR are rolul de a aplica doar cantitatea necesară, protejând astfel solul.

Agricultură de precizie. Prezentare pe scurt a potențialului unui teren.

Orice fermier dorește să obțină productivitate maximă avantajoasă din punct de vedere economic. Toate condițiile naturale din fiecare câmp trebuie să fie luate în considerare și gestionate în consecință.

Cele mai importante operațiuni desfășurate pe un câmp sunt:

  • Împrăștierea îngrășământului de bază
  • Aplicare azot
  • Semănat
  • Aplicare tratament fitosanitar

Împrăștierea îngrășământului de bază și amendarea solului cu calcar

Rezultatele analizei solului împreună cu împărțirea corespunzătoare pe zone furnizează date importante pentru împrăștierea îngrășământului de bază și amendarea solului cu calcar. Implementarea tehnică este simplă, iar avantajul economic depinde de caracteristicile zonei: cu cât diferențele în aportul de elemente  nutritive sunt mai mari, cu atât economiile ce pot fi realizate sunt mai mari. Software-ul CLAAS permite o cartografiere simplă.

Soluția completă, de la planificare până la hărțile de aplicare: hărțile cu elemente nutritive și valorile pH-ului indică locul unde solul are deficit de elemente nutritive. Implementarea unor măsuri de remediere a acestei situații și aplicarea de îngrășăminte sau calcar doar acolo unde este nevoie pentru a asigura un aport suficient pentru plante permit reducerea semnificativă a costurilor – un aspect important mai ales când prețurile îngrășămintelor sunt în creștere!

Aplicare variabilă a azotului. Pentru o creștere îmbunătățită.

Managerii fermelor au nevoie de un pachet complet care să le ofere numeroase opțiuni, dar care să le permită, în același timp, libertatea de a alege.

Toate componentele sunt furnizate de CLAAS:

  • Sistem de senzori online
  • Terminal ISOBUS pentru control și documentare
  • Opțional: hărți cu randamentul potențial

Semănat variabil. Atât cât este necesar, cât mai puțin posibil.

Chiar și în cazul semănatului, este importantă luarea în considerare a condițiilor variabile de pe un câmp. Se recomandă rate de semănat variabile deoarece pot exista diferențe în ceea ce privește condițiile de germinare și randamentul potențial. Mulți fermieri folosesc deja principiul semănatului variabil pentru câmpuri individuale. Hărțile de semănat pot fi acum utilizate pentru a răspunde acestor variații.

Avantaje și beneficii.

  • Culturi cu densitate mare
  • Obținerea unui randament maxim
  • Facilitarea procesului de recoltare

Aplicare variabilă a tratamentului fitosanitar.

Pe lângă aplicarea azotului în funcție de zonă, aplicarea tratamentului fitosanitar în funcție de zonă capătă o importanță tot mai mare, în special aplicarea de regulatori de creștere. La fel ca în cazul îngrășămintelor pe bază de azot, este utilă aplicarea acestora pe câmp conform necesităților utilizând un senzor optic pentru recoltă, în funcție de indicele de biomasă. Principiul de bază este aplicarea unei cantități mai mici de regulator de creștere pentru culturile mai slabe, cu un indice de biomasă mai mic, decât pentru culturile medii. Aplicarea unei cantități medii pentru culturile mai slabe le-ar face prea scurte, cu un impact negativ asupra productivității. Totuși, o cantitate mai mare ar trebui aplicată culturilor mai puternice, cu o tendință mai mare spre aplecare, pentru a minimiza acest risc.