„Avantajele evidente pentru mine sunt: a) confortul în timpul conducerii, b) aceeași transmisie a puterii care protejează solul, precum un tractor cu sistem integral de șenile, dar cu c) versatilitate sporită față de acesta”.

Stefan Grundey, Agrar GmbH Langengrassau

„Am fost fascinat de idea unui tractor semi-șenilat.”

Jürgen Hamisch, Agrarproduktion Niederzimmern

„AXION TERRA TRAC și-a demonstrat din plin valoarea. Își păstrează întotdeauna traiectoria și protejează solul”.

Marwin și Holger Thomsen, Thomsenland, Uphusum

„Noul CLAAS AXION 960 TERRA TRAC este poate cel mai bun tractor pe care l-am văzut până acum...”

Martyn Hall, Ramsbury Estate lângă Marlborough

„Capacitatea sa de a transmite puterea la sol este excelentă și, chiar și în timpul aratului, indicatorul de patinare nu s-a mișcat de la valoarea zero”.

Daniel Edwards, NE Salmon, Norfolk

„Este exact ceea ce așteptam... imediat ce l-am condus pentru prima dată am fost impresionat”.

Ed Salmon, NE Salmon, Norfolk

„Diferența mediului din cabină este de la cer la pământ - este la universuri întregi distanță”.

Charles Long & Paul Francis, R L Long

Primul tractor semi-șenilat cu suspensie completă.
AXION 900 TERRA TRAC.

Tractorul AXION 900 a fost întotdeauna pregătit pentru provocările cele mai mari: cu motoare puternice care dezvoltă o putere de până 445 CP, transmisie continuu variabilă CMATIC și o putere de tracțiune enormă. În prezent, modelul AXION 900 TERRA TRAC este primul tractor semi-șenilat cu suspensie completă.

Profitați de punctele sale forte.

Protecția solului

Solul - o resursă prețioasă.

Presiunea redusă la sol protejează recoltele viitoare.

Contactul cu solul depinde de lățimea sistemului de șenile. Luând în considerare suprafața anvelopelor față, lățimea poate fi de până la 4 m2. Aceasta înseamnă o suprafață mai mare cu 1 m2 sau cu 35% decât pentru un tractor standard.

Aspectele pozitive pentru terenul dumneavoastră: presiunea este redusă în mod considerabil. Suprafața nu este atât de compactată. Puteți economisi timp și energie necesare pentru activitățile de restructurare.

Și mai impresionant este efectul de protecție a solului oferit de AXION 900 TERRA TRAC pentru terenurile mai adânci (sub 40 cm) care nu au fost prelucrate. Față de un tractor standard, presiunea asupra solului a fost micșorată cu 50%. Aceasta funcție permite o protecție eficientă a solului și asigură o fertilitate ridicată pe termen lung.

Află mai multe

„Întrucât suprafața de contact a șenilelor are o amprentă atât de mare, nu vedem practic nicio compactare după semănare în comparație cu un tractor convențional. Acest lucru motivează decizia noastră de achiziție. Scopul nostru este să cultivăm solul cât mai bine posibil și, cu sistemul de șenile TERRA TRAC, am realizat cu siguranță acest obiectiv”.

Jürgen Hamisch, Agrarproduktion Niederzimmern

„Cred cu tărie că sistemul TERRA TRAC poate aduce numai beneficii solului”.

René Lehmann, Agrar GmbH Langengrassau

„Poate fi văzută o alunecare pe traseu prin modul în care este deformat modelul șenilelor, dar nu rămâne în urmă nicio amprentă semnificativă”.

Martyn Hall, Ramsbury Estate lângă Marlborough

„Chiar și la activarea blocării complete a direcției, crestele lăsate de noul AXION TERRA TRAC nu sunt mai mari decât cele formate de un tractor cu roți, așa că economisim timp și putem termina lucrarea fără să așteptăm ca un al doilea tractor să niveleze capătul de rând”.

Daniel Edwards, NE Salmon, Norfolk

Minimizarea compactării solului este foarte importantă și trebuie să lucrăm adânc și la momentele potrivite pentru a evita deteriorarea solului. AXION TERRA TRAC are o distribuție optimă a greutății și greutatea scăzută este cu siguranță un beneficiu”.

Charles Long & Paul Francis, R L Long, Suffolk

Tracțiune

Tracțiune mai mare cu 15%.

AXION 900 TERRA TRAC poate fi condus ca un tractor cu patru roți convențional și dispune de o axă față viratoare. Acest lucru permite operatorilor să acționeze utilajul în mod intuitiv, fără a fi nevoie de o perioadă de învățare, și să profite din plin de toate avantajele conceptului de tractor semi-șenilat.

Ampatamentul mare și puntea față asigură stabilitatea direcțională. Ambele sisteme de șenile asigură putere de tracțiune maximă în orice moment, chiar și în diverse condiții ale solului.

 • Implemente mai mari
 • Nivel redus de patinare
 • Nivel redus de uzură datorită vitezei mici de lucru
 • Consum redus de carburant
Află mai multe

TERRA TRAC rămâne întotdeauna pe traiectorie. În modul viraj controlat electronic, puterea este întotdeauna transferată pe ambele sisteme de șenile, chiar și în curbe. Ca rezultat, există întotdeauna suficientă putere de tracțiune și risc zero de alunecare”.

Marwin și Holger Thomsen, Thomsenland, Uphusum

„Noul CLAAS AXION 960 TERRA TRAC este cel mai bun tractor pe care l-am văzut de ceva timp încoace, lansat de producătorul german. Combinația dintre cel mai capabil tractor pe care îl produce compania și sistemul său fiabil TERRA TRAC ar fi putut avea ca rezultat un concept mai puțin reușit în urmă cu câțiva ani, dar, din ceea ce am văzut până acum, CLAAS pare să fi făcut o treabă foarte bună în ceea ce privește dezvoltarea acestui tractor”.

Martyn Hall, Ramsbury Estate lângă Marlborough

Randament

Putere la superlativ.

AXION 900 TERRA TRAC este proiectat atât pentru deplasarea pentru șosea, cât și pentru activități de teren. De aceea, oferă întreaga putere a motorului - fără creștere - pentru fiecare tip de aplicație. Nici chiar aratul efectuat în mod consecvent la viteze mici nu prezintă o problemă. Datorită gestionării motorului și transmisiei CMATIC, AXION 900 TERRA TRAC folosește un concept de turații reduse: puterea mai mare la turații mai mici și reglarea automată a turației motorului reduc costurile de operare.

 • Mai multă putere
 • Cuplu mai mare
 • Turații reduse ale motorului
 • Economie sporită de carburant
 • Putere pură.
Află mai multe

„Motorul și transmisia sunt sincronizate foarte atent. AXION TERRA TRAC livrează puterea direct pe sol și astfel reduce consumul de carburant. Poți lucra timp de 10 ore fără să realimentezi”.

Marcus Karras, Agrarproduktion Niederzimmern

Sunt foarte impresionat de performanța acestui tractor. Nu lucrăm în condiții ideale, transportăm o cantitate considerabilă de greutate suplimentară. Totuși TERRA TRAC nu are nicio problemă în atingerea unei viteze țintă de 12,5 km/h”.

Martyn Hall, Ramsbury Estate lângă Marlborough

CMATIC

CLAAS CMATIC. Eficient și ușor de utilizat.

CMATIC este denumirea transmisiei continuu variabile utilizate pentru tractoarele CLAAS. Transmisia ZF Terramatic din dotarea modelelor din gama AXION 900 TERRA TRAC asigură conversia eficientă a puterii motorului. În cazul acestei transmisii continuu variabile, cele patru game mecanice sunt selectate automat prin intermediul ambreiajelor multidisc. Schimbarea manuală a gamelor nu este necesară.

Componenta mecanică a transmisiei puterii asigură un nivel de eficienţă excepţional şi un consum redus de carburant la orice viteză de deplasare.

Întreaga putere a transmisiei poate fi utilizată la viteze cuprinse între 0,05 - 40 km/h.

Află mai multe

„Economia de carburant a fost sporită în mod considerabil... Transmisia continuu variabilă este mult mai eficientă și viteza de deplasare de 40 km/h este o caracteristică excepțională”.

Charles Long & Paul Francis, R L Long, Suffolk

Versatilitate

Mai multă versatilitate. Mai multe aplicații.

Ambele modele AXION 900 TERRA TRAC pot fi echipate din fabrică cu două tipuri de tiranți faţă:

 • 5,0 t pentru implemente și balast
 • 6,5 t pentru implemente foarte grele

Structura modulară înseamnă că montarea ulterioară poate fi realizată cu ușurință.

Este disponibilă și o priză de putere frontală cu 1.000 rpm. Aceasta este activată rapid prin simpla apăsare a unui buton din cabină.

În tiranții frontali sunt integrate interfețe hidraulice și electrice pentru aplicații multiple:

 • Până la două supape hidraulice cu dublă acțiune
 • Retur cu debit liber
 • Priză cu 7 pini
 • Conexiune ISOBUS sau priză 25 A
Află mai multe

„Sistemul semi-șenilat este mai bun decât cel complet în orice aplicație, deoarece suspensia este mult îmbunătățită”.

René Lehmann, Agrar GmbH Langengrassau

Faptul că are atât de multă putere în această configurație (cu o semănătoare Väderstad de 8 m) îl face incredibil de versatil, așa că vom vinde unul dintre tractoarele cu sistem dublu de șenile și vom utiliza AXION TT pentru arat, cultivat și semănat”.

Ed Salmon, NE Salmon, Norfolk

„În calitate de tractor versatil, AXION TERRA TRAC este fantastic pentru cultivat, iar datorită versatilității sale oferă în prezent mai multe oportunități de a fi utilizat pe o perioadă mai îndelungată”.

Paul Francis, R L Long, Suffolk

Confort

Confort sporit înseamnă și productivitate mai mare.

Datorită celor 4 puncte de suspensie, cabina este complet izolată de şasiu, operatorul fiind astfel ferit de forţele de impact şi vibraţii.

Gama variată de scaune include un scaun premium ventilat și încălzit.

Suspensia punte față PROACTIV asigură automat un confort complet.

Tiranţii frontali şi cei din spate sunt echipaţi cu amortizoare de vibrații pentru a compensa vârfurile de sarcină în timpul operaţiunilor de transport şi la ridicarea implementului ataşat la capăt de rând.

Află mai multe

„Confortul în timpul conducerii a fost îmbunătățit semnificativ. Ajungi acasă cu un sentiment de relaxare sporit”.

Ralf Zirzow, Agrar GmbH Langengrassau

„Sunt foarte impresionat de confortul din timpul conducerii. Suspensia independentă a șenilelor asigură o deplasare silențioasă, astfel încât tractorul pare că plutește deasupra solului”.

Martyn Hall, Ramsbury Estate lângă Marlborough

„Deplasarea pe drumurile publice este la fel de confortabilă ca cea de pe teren. Spre deosebire de majoritatea tractoarelor cu roți de mari dimensiuni, acesta nu se mișcă necontrolat la viteză maximă și asigură mai multă stabilitate”.

Daniel Edwards, NE Salmon , Norfolk

CEBIS/CMOTION

Totul la îndemână. Dispunere clară, logică.

Atât pentru versiunea CEBIS, cât şi pentru versiunea CIS+, multe funcţii pot fi controlate direct utilizând butoanele rotative şi tastele de pe montantul B:

 • Turații presetate priză de putere
 • Sistem electronic de comandă a tiranților spate
 • Afişare stare tiranţi spate
 • Setări tiranţi spate

 

O cotieră care stabilește noi standarde.

Toate comenzile principale sunt integrate în cotiera dreaptă:

 • Manetă multifuncțională CMOTION
 • Panou de comandă pentru modul de conducere, schimbarea treptei de viteză și două memorii pentru turațiile motorului cu reglaj fin
 • Terminal CEBIS cu ecran tactil de 12"
 • ELECTROPILOT cu două valve hidraulice cu dublă acţiune și două butoane funcționale
 • Panoul de comandă CEBIS
 • Reglare a adâncimii de lucru pentru tiranții față și spate
 • Activare priză de putere față și spate
 • Acceleraţie de mână
 • Transmisia în poziţia neutră, activare tirant faţă
 • Supape hidraulice cu comandă electronică
 • Tracţiune integrală, mecanism de blocare diferenţial, activare/dezactivare automată a prizei de putere, suspensie faţă
 • Comutator principal pentru: baterie, valve hidraulice cu comandă electronică, CSM, sistem de direcţie
Află mai multe

„Am fost impresionat când l-am condus pentru prima dată. Performanța a fost optimă și nivelul de confort m-a uimit. Cabina a fost excelentă, mi-au plăcut comenzile - inclusiv joystick-ul CMOTION care este asemănător cu cel din combina noastră. Noul afișaj CEBIS este ușor de utilizat - nu aș avea cum să greșesc”.

Daniel Edwards, NE Salmon, Norfolk

Sisteme de asistență pentru operator

Totul este sub control și exact așa cum vă doriți.

Cu CEBIS, modelul AXION 900 TERRA TRAC poate controla implementele compatibile ISOBUS prin intermediul terminalului integrat. Terminalele portabile de la CLAAS oferă soluţii flexibile pentru ISOBUS şi sistemele de direcţie pentru toate variantele de cabină. Terminalul poate fi mutat de pe un tractor sau combină de recoltat autopropulsată pe altul(a), în funcţie de sezon sau aplicaţie. Echipaţi tractorul AXION 900 TERRA TRAC direct din fabrică sau ulterior cu ceea ce aveţi nevoie.

Sistemele de direcţie CLAAS asistă operatorul. Acestea arată în avans direcţia și conduc automat tractorul pe cel mai bun traseu posibil. Erorile şi suprapunerile sunt eliminate. Studiile arătă că un sistem modern de ghidare paralelă poate reduce cu până la 7% consumul de motorină, costurile utilajului, consumul de îngrăşăminte şi pesticide.

Sistemul de memorare a secvenţelor (CSM) reduce eforturile operatorului la manevrarea la capăt de rând. Cu o simplă apăsare a unui buton, toate funcțiile înregistrate anterior vor fi redate.

Află mai multe

„Richard, operatorul nostru, adoră să conducă tractorul. Confortul din cabină este fantastic și funcțiile disponibile precum tempomatul, CSM (CLAAS SEQUENCE MANAGEMENT), ISOBUS și direcția afișate pe ecranul terminalului S10 îi fac viața mult mai ușoară. Diferența din mediul cabinei este de la cer la pământ - la universuri întregi distanță”.

Charles Long & Paul Francis, R L Long, Suffolk

Gestionarea datelor

Ţineţi evidenţa tuturor utilajelor şi operaţiunilor desfăşurate.
În fiecare minut cu CLAAS TELEMATICS

 • Analiza orelor de funcționare
 • Monitorizare de la distanţă
 • Colectarea datelor
 • Diagnoză la distanță

În CEBIS pot fi configurate și stocate până la 20 de lucrări, pentru a genera documentația pentru activitatea efectuată.

Cu CEBIS pot fi înregistrate detalii pentru până la 20 de implemente. Toate valorile presetate sunt alocate permanent implementului respectiv.

Cu ajutorul DataConnect, CLAAS, 365FarmNet, John Deere, Case, Steyr și New Holland au creat pentru prima dată o soluție Cloud-to-Cloud directă, între furnizori multipli și disponibilă pentru întregul domeniu de activitate. Utilajele își transmit datele printr-o interfață și puteți controla și monitoriza întregul parc de utilaje din portalul CLAAS TELEMATICS.

CLAAS Remote Service simplifică în mod semnificativ lucrările de întreținere și de service. Utilajul informează partenerul de service cu privire la următoarea programare sau trimite imediat notificări în cazul unor defecțiuni. Partenerul de service are acces la datele relevante și se poate pregăti în ambele cazuri să intervină în mod optim. Costurile pentru primii 5 ani de utilizare a Remote Service sunt suportate de către CLAAS. Este suficient doar consimțământul dumneavoastră.

Află mai multe

„Richard, operatorul nostru, adoră să conducă tractorul. Confortul din cabină este fantastic și funcțiile disponibile precum tempomatul, CSM (CLAAS SEQUENCE MANAGEMENT), ISOBUS și direcția afișate pe ecranul terminalului S10 îi fac viața mult mai ușoară. Diferența din mediul cabinei este de la cer la pământ - la universuri întregi distanță”.

Charles Long & Paul Francis, R L Long, Suffolk

Comentarii client

„Suntem familiarizați cu sistemul de șenile, deoarece de zece ani folosim un tractor cu sistem complet de șenile pentru cultivat și semănat. Protecția solului este pe primul loc în agenda noastră de ani de zile", relatează Jürgen Harnisch, director general al Agrarproduktion Niederzimmern”.

Jürgen Hamisch, Agrarproduktion Niederzimmern

În anul 1999, când contractorul Holger Thomsen a început să aplice gunoi de grajd cu furtunuri și pompe industriale în loc de cisternă, nu ar fi putut anticipa cât de reușit va deveni într-o zi sistemul său de distribuție a gunoiului de grajd.

Marwin și Holger Thomsen, Thomsenland, Uphusum

„Cultivăm aproximativ 2700 ha de culturi combinabile”, spune Duncan. „Această proprietate este o unitate de bază CLAAS și lucrăm în strânsă colaborare atât cu dealerul nostru local, cât și cu CLAAS UK. Asistența pe care o primim este fantastică, iar kitul CLAAS s-a dovedit a fi întotdeauna unul de încredere”.

Martyn Hall, Ramsbury Estate lângă Marlborough

„Bunicul și tatăl meu au extins ferma de la doar 100 ha, preferând tractoarele cu sistem de șenile alternativelor cu roți, deoarece au făcut față mai bine solurilor noastre dificile și le-au permis să își facă treaba bine”, declară Ed Salmon.

Daniel Edwards & Ed Salmon, NE Salmon, Norfolk

Ce tractor cu șenile se comportă ca și cum nu ar fi un tractor cu șenile? Răspunsul este: AXION TERRA TRAC. Acesta este cu siguranță cazul R L Long (Farms) care, din august anul trecut, utilizează un tractor din pre-producția de serie AXION 960 TERRA TRAC cu o putere de 445 cp, atât pentru culturile arabile, cât și pentru culturile de legume.

Charles Long & Paul Francis, R L Long, Suffolk