150.000 de repere

Tractoare pentru utilizatori avansați

O poveste de succes nemaiîntâlnită despre utilaje care uimesc operatorii prin putere și inteligență. După doar 15 ani, tractorul CLAAS cu numărul 150.000 iese pe porțile fabricii din Le Mans.

150.000 de repere

Tractoare pentru utilizatori avansați

O poveste de succes nemaiîntâlnită despre utilaje care uimesc operatorii prin putere și inteligență. După doar 15 ani, tractorul CLAAS cu numărul 150.000 iese pe porțile fabricii din Le Mans.

Aplicații
Tehnologie
Producție
0
de operatori de tractoare lucrează cu un utilaj CLAAS
0
de agenți de vânzări și tehnicieni de service pentru tractoare sunt la dispoziția clienților CLAAS
0
milioane de euro este investiția în Centrul de testare și validare
0
ani de tractoare CLAAS
0
de proiectanți și constructori de tractoare înseamnă utilaje din ce în ce mai bune produse de CLAAS
0
Cele 50 de modele de tractoare CLAAS demonstrează versatilitatea

150.000 de utilaje puternice

Pe terenurile din Europa găsiți la lucru 70.000 de tractoare ARION, 25.000 de tractoare AXION și 15.000 de transmisii CMATIC. Ultima generație AXION impresionează printr-un cuplu mai mare cu 10%-20%.

Transmisie: Aplicații

Cu putere și minte

Efortul permanent de a obține un nivel și mai ridicat de eficiență, de fiabilitate și de rentabilitate:

 • Noile motoare îndeplinesc cerințele standardului de emisii Tier 4 și cresc rentabilitatea.
 • Conceptul CLAAS privind turația redusă economisește carburant și crește puterea.
 • Puterea mai mare și adaptarea automată a turației duc la scăderea costurilor operaționale.
Solicită un test drive
„Calitatea tractoarelor trebuie să fie ridicată. Utilajele sunt folosite numeroase ore pe an, iar munca este uneori foarte solicitantă.“
Tormod Eitrmein, Ferma Eitrheim, Norvegia

Mânați de pasiune

Comutare confortabilă

Tractoarele CLAAS întruchipează tehnologia eficientă privind transmisiile, cu cel mai ridicat grad de confort și fiabilitate maximă:

 • În cazul transmisiilor CLAAS HEXASHIFT, comutarea treptelor de viteză este extrem de facilă, cu vârfurile degetelor sau, automat, cu ajutorul transmisiei automate HEXACTIV.
 • CMATIC reprezintă tehnologia de transmisie continuă - rentabilitatea maximă este asigurată.
Datorită conceptului de turație redusă CLAAS, puterea maximă este atinsă între 1.500 și 1.700 rpm. Astfel, se economisește carburant și puterea este sporită.
De exemplu, în cazul modelelor ARION și AXION, baia de ulei a motorului este o parte din construcția autoportantă, cu „talie de viespe” pentru flexibilitate maximă și nivel ridicat de stabilitate.
Cu transmisiile QUADRISHIFT și HEXASHIFT puteți conduce utilizând treptele powershift fără a reduce puterea motorului, adaptând în mod optim treapta de viteză pentru deplasarea în funcție de condițiile solului.

Faza de construcție

250 de ingineri lucrează zilnic pentru dezvoltarea unui tractor nou și pentru fiecare tractor nou este demarat un nou proiect de dezvoltare. La începutul proiectului, toate cerințele clienților sunt aprobate împreună cu departamentul Dezvoltare și apoi formulate ca obiective de dezvoltare.

Solicită un test drive

CLAAS se axează pe optimizarea și coordonarea perfectă a tuturor componentelor astfel încât utilajele să obțină întotdeauna cele mai bune rezultate în materie de performanță, eficiență și rentabilitate economică. Astfel, până la proiectarea optimă a compartimentului motorului sunt necesare aproximativ 1.000 de ore de teste.

112.000 de ore de proiectare și de teste pe standul de testare și pe teren.

150.000 de zone de confort

Șoferii relaxați sunt productivi. Din acest motiv, inginerii noștri construiesc cabina conform unui principiu simplu: utilajul trebuie să se adapteze omului și nu invers.

Confort: Aplicații

Cabine inovatoare

Obiectivul a fost asigurarea celei mai bune vizibilități și accesibilități, precum și proiectarea elementelor ergonomice de comandă:

 • Cea mai facilă utilizare și o transmisie extrem de confortabilă
 • Utilizare facilă datorită uneia dintre cele mai confortabile transmisii continue din întreaga lume
Solicită un test drive
„Operatorii trebuie să se simtă confortabil. Acesta este biroul lor, biroul lor este propriul tractor, operatorii se deplasează toată ziua cu acest utilaj.“
Sam Taylor, Ferma Taylors Bulbs, Holbeach, UK

Locul de muncă

Mai multe posibilități

 • CIS+ reprezintă, împreună cu afișajul color și valvele hidraulice electronice, standardul pentru tractoarele cu transmisie continuă CMATIC.
 • Noul CEBIS cu ecran tactil va uimi toți utilizatorii care vor să se bucure de mai multă tehnologie și de cel mai ridicat nivel de confort.
Datorită celor 4 puncte de suspensie, cabina este complet izolată de şasiu, operatorul fiind astfel ferit de forţele de impact şi vibraţii.
Implementele grele montate în partea din faţă şi cea din spate solicită atât tractorul, cât şi operatorul. Tiranţii frontali şi cei din spate sunt echipaţi cu amortizoare de vibrații pentru a compensa vârfurile de sarcină în timpul operaţiunilor de transport şi la ridicarea implementului ataşat la capăt de rând.
Noua punte față CLAAS PROACTIV asigură caracteristici de excepție ale conducerii, reducând în același timp necesarul de întreținere.
Ecranul color de 7 inch CIS+ combină și mai multe posibilități de afișare și reglare pentru transmisia CMATIC continuă sau transmisia powershift, valve hidraulice electronice, taste funcționale și memorarea secvențelor la tractoare CSM.
Versiunea CEBIS se distinge prin valvele hidraulice electronice și mai ales prin noul terminal CEBIS cu ecran tactil și manetă multifuncțională CMOTION. În acest scop, versiunea CEBIS oferă numeroase funcții de reglare, afișare și de automatizare.
Versiunea CIS cu ecran monocrom de 7 inch cu valve hidraulice mecanice reprezintă introducerea pentru tractoarele cu transmisie powershift CLAAS HEXASHIFT.
Sistemul de gestionare a motorului CLAAS POWER SYSTEMS creează împreună cu transmisia continuă CMATIC condițiile perfecte pentru lucrările dificile cu tracțiune mare și cele efectuate utilizând priza de putere.
Nivelul de eficiență este ridicat la orice viteză. Tractoarele CLAAS sunt, deci, utilaje foarte puternice.
Transmisia CMATIC are trei moduri de operare: pedala de acceleraţie, maneta de comandă şi modul manual.

Test clinic

Designul CAD este aprobat și optimizat în cadrul așa-numitelor „teste clinice”. Modelele CAD sunt transformate în modele cu dimensiuni reale, executate din lemn și material plastic (la fel ca în industria auto). Deoarece clienții sunt cei mai în măsură să evalueze caracterul practic al designului, CLAAS invită aproximativ 30 de clienți (clienți CLAAS și utilizatori de tractoare ale altor producători) din diferite țări, pentru a participa la testarea produsului în cadrul unui atelier de testare clinică.

Solicită un test drive

Utilizând un chestionar, fiecărui participant i se solicită să evalueze designul nou comparativ cu modelele existente în gama CLAAS și gamele mărcilor concurente.

Acest proces de testare a produselor verifică dacă designul nou îndeplinește pe deplin cerințele din listă și identifică aspecte ergonomice care trebuie optimizate.

Testat în condiții extreme.

150.000 de decizii

Peste 150.000 de operatori de tractoare au optat pentru un utilaj CLAAS. Pentru fiecare operator există tractorul potrivit. Puteți alege din peste 50 de modele cu puteri cuprinse între 75 și 530 CP.

Versatilitate: Aplicații

Cerințe diverse

Dumneavoastră sunteți special. Și ferma dumneavoastră este specială. Iar CLAAS ascultă cerințele dumneavoastră exigente cu privire la echiparea individuală a tractorului dorit.

Posibilitățile de selectare au o singură limită: timpul dumneavoastră. Însă în acest scop există ședințe de consiliere corespunzătoare.

Solicită un test drive
„Pentru muncă de calitate este nevoie de utilaje de calitate. Din flota noastră fac parte peste 20 de utilaje CLAAS.“
Tomasz Różański, Ferma Różański, Polonia

Echipări și tehnologie

Aveți nevoie de un tractor care să se potrivească cerințelor dumneavoastră? Vă stau la dispoziție peste 50 de modele între 75 și 530 CP:

 • Tractoarele noastre de mare putere între 205 și 530 CP vă oferă randament, confort și rentabilitate.
 • În cadrul clasei 100 - 200 CP, 13 modele, 4 tipuri de transmisii și 4 opțiuni de comandă acoperă orice dorință privind dotările.
 • Tractoarele noastre între 75 și 109 CP poate că sunt mici de statură, însă oferă numeroase opțiuni.
Cabinele cu 5 sau 4 montanți (ARION 500 și 600) sau cabina PANORAMIC (ARION 400) asigură un grad ridicat de flexibilitate privind alegerea cabinei.
Posibilități nelimitate de a alege. În ceea ce privește versatilitatea și dotările, CLAAS transformă clasa de 150 CP într-o clasă de top.
CLAAS dispune de cea mai variată gamă de tractoare de mare putere din industrie.

XERION 5000-4000
530-435 CP / 390-320 kW

Află mai mult

AXION 950-920
410-320 CP / 302-235 kW

Află mai mult

AXION 870-800
295-205 CP / 217-150 kW

Află mai mult

ARION 660-610
205-145 CP / 151-107 kW

Află mai mult

ARION 550-510
165-125 CP / 121-92 kW

Află mai mult

ARION 460-410
140-90 CP / 104-67 kW

Află mai mult

ATOS 350-220
109-76 CP / 80-56 kW

Află mai mult

ELIOS 240-210
103-75 CP / 76-55 kW

Află mai mult

NEXOS 250-210
112-75 CP / 82-55 kW

Află mai mult
Solicită un test drive

Construit conform dorințelor clienților.

Posibilități variate de utilizare.
De 150.000 de ori treabă excelentă.

Descoperiți numeroasele povești ale clienților noștri în lista de redare YouTube Playlist.


Solicită un test drive

150.000 de conexiuni

Conectarea utilajului cu ferma: TELEMATICS analizează, optimizează și documentează datele privind utilajul, operațiunile și randamentul. Remote Service reprezintă introducerea dumneavoastră în noua eră a serviciilor.

TELEMATICS: Aplicații

Mai puțin efort

Obțineți mai multe cu mai puțin efort, deoarece tehnologia localizează utilajele, împiedică defecțiunile, elaborează documentația, înregistrarea datele privind randamentul, afișează potențialul de optimizare și multe altele.

Solicită un test drive
„Așteptările mele de la furnizorii de utilaje sunt calitatea ridicată a operațiunilor de service și rezolvarea rapidă a problemelor care apar.“
Kim Kragh, Ferma Braeraa, Haderslev, Danemarca

Tehnologia viitorului

În cazul utilajelor CLAAS, datorită tehnologiei viitorului, putem reduce costurile din prezent și putem câștiga timp prețios. Sistemele digitale reduc volumul de muncă, oferind avantaje evidente.

Solicită un test drive
Datorită TELEMATICS și REMOTE SERVICE, partenerul dumneavoastră CLAAS poate colabora mai strâns cu dumneavoastră decât credeați că este posibil – indiferent unde vă aflați.
ICT optimizează calitatea și puterea prin gestionarea vitezei de deplasare a tractorului. Astfel, viteza este adaptată permanent la condițiile de utilizare, permițându-vă să obțineți cele mai bune rezultate de la combinația tractor-presă.

150.000 de drive test-uri

150.000 de cumpărători au testat și au fost impresionați de tractoarele CLAAS. Acum este rândul dumneavoastră. Stabiliți împreună cu partenerul dumneavoastră de vânzări CLAAS o programare pentru o demonstrație.

Solicită un test drive