Comunicat de presă

CLAAS Industrietechnik a produs cea de-a 10.000-a transmisie EQ 2XX

Ca urmare a unei acceptări foarte pozitive pe piață, CLAAS Industrietechnik GmbH (CIT) din Paderborn a produs recent transmisia cu numărul 10.000 a seriei sale de succes EQ 2XX.

Utilizare fiabilă din 2015

CLAAS a introdus tehnologia EQ stepless în 2015 și, din acel moment, a utilizat-o cu succes în propriile serii de tractoare ARION 500 CMATIC și ARION 600 CMATIC. Pentru aceste serii este disponibil, începând cu anul 2021, un sistem automat anti-blocare, care se bazează pe o coordonare precisă a turației motorului, a frânei pneumatice și a raportului de demultiplicare și care poate fi utilizat atât pentru transportul rutier cu remorci, cât și pentru utilizarea în câmp cu prese pentru baloți paralelipedici, cisterne cu vid și utilaje de împrăștiat gunoi de grajd, pulverizatoare grele tractate pentru protecția culturilor și utilaje de împrăștiat îngrășăminte pe pante.

Transmisiile mecanice-hidraulice power-split se caracterizează printr-o construcție simplă, cu două intervale de acționare mecanică și, în consecință, un randament general ridicat și uniform pe întregul interval de turații. Intervalele se modifică automat în funcție de viteza de deplasare și de sarcina necesară și vă permit să lucrați în diferite moduri de conducere. „Transmisiile EQ 200 și EQ 220, care au fost lansate în 2017, și-au dovedit eficiența și rezistența în ultimii ani pe câteva mii de tractoare ARION din întreaga lume”, explică Dr. Ulf Leinhäuser, director general al CLAAS Industrietechnik. „Până în prezent, datorită designului robust și calității excelente de fabricație a transmisiilor noastre, unele dintre aceste tractoare au fost exploatate până la 10.000 de ore fără probleme. Calitatea fiecărei transmisii EQ în parte este asigurată de o linie de asamblare cu „zero defecte” controlată de calculator și apoi confirmată suplimentar printr-un test de 100% pe un dinamometru. Ne bucurăm că performanțele excelente sunt onorate de interesul tot mai mare manifestat de clienții noștri”.

CLAAS Industrietechnik GmbH face parte din Grupul CLAAS și este certificată în conformitate cu DIN ISO 9001-2015.

Acord strategic cu grupul SDF pentru cooperare în dezvoltarea de sisteme de acționare continuu variabile pentru tractoare

Cooperarea dintre CIT și Grupul SDF în domeniul dezvoltării include, în special, implementarea transmisiilor continuu variabile EQ 200, EQ 220 și EQ 260 în sistemul de propulsie TTV al tractoarelor SDF cu putere dezvoltată sporită, precum și coordonarea comună a managementului motor-transmisie.

Rezultatele promițătoare ale etapei extinse de testare și validare în ceea ce privește eficiența, durabilitatea și coordonarea au fost susținute de numeroase reacții pozitive din partea clienților și a revistelor de specialitate de la lansarea pe piață la sfârșitul anului 2020.