Informare de presă

CLAAS TRION premiat FARM MACHINE 2022

Seria de combine CLAAS TRION a fost premiată de un juriu internațional ca FARM MACHINE 2022 la categoria combine de recoltat agricole. Din cauza pandemiei de coronavirus, ceremonia de premiere a avut loc digital.

La fiecare doi ani, un juriu format din jurnaliști internaționali din domeniul agriculturii și al ingineriei agricole prezintă Premiile FARM MACHINE. În mod normal, acestea sunt acordate în cadrul Agritechnica, înă datorită anulării târgului internațional de tehnologie agricolă de anul acesta, editura Deutscher Landwirtschaftsverlag (dlv), a decis asupra unui premiu digital, cu o categorie pe zi, pe o perioadă de aproximativ trei săptămâni.

La categoria „Combine de recoltat”, seria de combine CLAAS TRION a convins juriul că merită acordarea premiului. „Premiul FARM MACHINE este o mare onoare pentru toți cei care au lucrat la acest produs și confirmă obiectivul nostru de dezvoltare a unei combine de recoltat din gama medie, puternic orientată către clienți, cu o bază tehnologică largă.”, explică Jan-Hendrik Mohr, responsabil pentru domeniul de activitate recoltarea cerealelor din cadrul Consiliului de administrație al Grupului CLAAS. „Rareori fermierii și antreprenorii din toate regiunile importante aflate în dezvoltare din lume au fost atât de axați pe o nouă dezvoltare ca în cazul modelului TRION. Drept urmare, acum putem acoperi o gamă largă de echipări de la cele cu specificații minimale la cele cu specificații superioare, de la 258 CP, ceea ce oferă clienților posibilitatea de a beneficia de cele mai sofisticate modele din punct de vedere tehnologic, din seria LEXION, sau de a folosi un utilaj simplu, fără prea multe sisteme electronice, care să se potrivească activității lor.”

Modelul TRION a fost prezentat și lansat pentru prima dată în Europa în vara anului 2021 sub sloganul „Fits your farm”. Cu o gamă de 20 de modele, împreună cu o gamă largă de caracteristici, acesta redefinește în totalitate clasa combinelor de recoltat din gama medie. De la combina de 258 CP cu cinci scuturători și până la combina hibrid de 435 CP cu doi rotori, aproape toate modelele pot fi echipate cu șenile TERRA TRAC, transportoare cu bandă înclinată, șasiu MONTANA cu compensarea pantei sau diferite stadii de extindere ale sistemului de asistență pentru operator CEMOS. În plus, la modelul TRION a fost introdus noul GPS PILOT CLAAS cu terminalul CEMIS 1200 pentru direcția automată controlată prin GPS.

Producția de serie a modelului TRION a început în luna februarie, în cadrul noii linii de asamblare a combinelor de recoltat de la sediul Harsewinkel, care a fost complet renovată în urmă cu doar câteva luni.