Informare de presă

Șenile cu lățimi noi pentru tractoarele AXION TERRA TRAC produse de CLAAS

Două lățimi noi de șenile permit tractoarelor de mare putere AXION TERRA TRAC produse de CLAAS să fie utilizate într-un mod și mai versatil și să ofere o protecție și mai mare pentru sol.

De la lansarea pe piață a modelului AXION TERRA TRAC în 2019, tractoarele semi-șenilate cu suspensie completă de mare putere au atras din ce în ce mai mulți fermieri și contractori din întreaga Europă și, din 2022, și din cadrul piețelor selectate de peste ocean. Pe lângă lucrările de tracțiune de greutate mare și medie, de exemplu cultivarea solului și datorită protecției excelente a solului, urmăririi unice a conturului solului cu o cursă a suspensiei de 120 mm și confortului de excepție al conducerii, cu o viteză maximă de 40 km/h, tractoarele pot fi utilizate și pentru efectuarea unor activități mult mai variate, cum ar fi împrăștierea îngrășămintelor organice și minerale pe câmp și pășuni, transportul cerealelor sau al sfeclei de zahăr în timpul recoltării sau chiar cosirea fânețelor sensibile.

Pe lângă curelele din cauciuc cu lățimea curentă de 635 mm și 735 mm, acum sunt disponibile două variante suplimentare, pentru o utilizare și mai versatilă și cu protecția solului. Pentru o utilizare fără probleme în culturile pe rânduri, de exemplu împrăștierea îngrășămintelor organice în culturi sau lucrul cu sapa, CLAAS oferă acum șenile înguste, de 457 mm/18 inch. Din toamna anului 2021, modelul AXION TERRA TRAC este disponibil și cu șenile având o lățime de 890 mm/35 inch, lățimea totală rămânând sub 3,00 m. Aceste curele sunt ideale pentru reducerea în continuare a deteriorării solului și a compactării pe câmp și pășune, iar datorită controlului activ al curelei în timpul virării, nu există nicio deteriorare a suprafeței în cazul virajelor strânse.


Șenilele înguste, de 457 mm/18 inch, precum și șenilele standard, cu o lățime de 635 mm/25 inch și 735 mm/39 inch, pot fi furnizate acum și cu o setare a lățimii de 3,00 m/120 inch pentru unele piețe selectate, cum ar fi Australia. Acest lucru face posibil lucrul în aplicații de agricultură cu trafic controlat și îmbunătățirea în continuare a manevrabilității.

Ca o inovație suplimentară, modelul AXION TERRA TRAC poate fi echipat acum cu sistemul de umflare a anvelopelor CLAAS CTIC pe puntea față. Anvelopele din față sunt umflate folosind compresorul de aer pentru sistemul de frânare pneumatic.

CLAAS oferă două modele de AXION TERRA TRAC:

Model

Putere max. motor

Transmisie

Greutate totală max. admisă

AXION 930 TERRA TRAC

355 CP

CMATIC CVT,
40 km/h

22.000 kg

AXION 960 TERRA TRAC

445 CP

CMATIC CVT,
40 km/h

22.000 kg