Comunicat de presă

Tractorul anului 2024, Farm Machine 2024 și AE50: noua serie XERION 12 CLAAS primește trei premii

Noua serie XERION 12 CLAAS este premiată de trei ori: după ce au câștigat deja premiile Tractorul anului 2024 și Farm Machine 2024 (categoria tractoare mari), tractoarele lansate recent, în vara anului 2023, au fost acum onorate cu premiul AE50 în SUA.

Programul de premii AE50 al Societății Americane de Inginerie Agricolă și Biologică (ASABE) onorează anual 50 de produse care fac dovada celui mai înalt nivel de inovație, progresului tehnic și impactului semnificativ asupra pieței deservite. Alături de alte șase utilaje și tehnologii CLAAS: TRION 740, CEMOS pentru tractoare, DISCO 9700 RC AUTO SWATHER, transmisia cu rolă dublă pentru DISCO 3600 FRC, VARIANT SMART DENSITY și noul sistem de înfășurare cu plasă VARIANT, noile tractoare XERION 12 de mari dimensiuni au fost onorate și anul acesta. „Suntem încântați de renumitul premiu AE50 pentru noua noastră serie XERION 12”, subliniază Johannes Weisbrodt, prim vicepreședinte al diviziei sisteme tractoare. „După două premii de înaltă clasă la Agritechnica, acest premiu reprezintă o altă mare confirmare a eforturilor echipei noastre de dezvoltare XERION și a anilor de muncă și subliniază abordarea inovatoare a seriei, cu numeroase caracteristici unice în această clasă de performanță.”

Pe parcursul a șase ani de cercetare și dezvoltare, noua serie XERION 12 a fost testată intens în fermele nord-americane și europene, care desfășoară o varietate de activități. Inovații precum conceptul de turație redusă a motorului 2.0, transmisia CMATIC continuu variabilă robustă și ușor de utilizat, viteza maximă de 40 km/h pentru TERRA TRAC și 50 km/h pentru TRAC, hidraulica puternică de lucru la viteză redusă, cabina spațioasă cu vizibilitate neobstrucționată de jur împrejur și suspensia în patru puncte a cabinei, pe lângă noile unități de șenile TERRA TRAC cu amortizare, sunt menite să facă munca fermierilor mai eficientă, mai productivă, mai profitabilă și mai confortabilă. Datorită cadrului central puternic cu două axe de direcție, conceptul unic XERION asigură o precizie de neegalat a sistemului de direcție, o rezistență extremă și o distribuție echilibrată a greutății pentru tracțiune fără compromisuri și protecție maximă a solului.

Seria XERION 12 include modelele 12.590 și 12.650, care sunt disponibile ca versiuni ale modelului TERRA TRAC cu unități de șenile triunghiulare și, pe piețe selectate, ca variante cu roți TRAC cu combinația celor mai mari roți duble disponibile pentru tractoare cu patru roți. Principalele regiuni de vânzare sunt America de Nord, Europa, Australia și America de Sud.

Câștigătorii premiilor vor fi prezentați la Conferința ASABE pentru tehnologie și echipamente agricole din 11 - 14 februarie de la Louisville, Kentucky (SUA).


Alături de alte șase produse și inovații CLAAS, tractoarele de mari dimensiuni din seria XERION 12 au primit renumitul premiu AE50 din partea Societății Americane de Inginerie Agricolă și Biologică (ASABE).