Comunicat de presă

Un portret al rețelei de producție CLAAS: Multe locuri. O singură pasiune.

CLAAS își prezintă unitățile de producție, peste zece în întreaga lume, sub sloganul „Multe locuri. O singură pasiune.” Interviurile cu angajații și managerii, reportajele și videoclipurile oferă o perspectivă personală și unică asupra vieții de zi cu zi la locul de muncă, oferind o impresie asupra unităților de producție care merge dincolo de faptele concrete.

Internaționali, dar uniți de o dragoste comună pentru utilajele agricole, acesta este mesajul de bază al campaniei „Multe locuri. O singură pasiune”. Videoclipurile, reportajele și interviurile de pe pagina de destinație dedicată prezintă unitățile de producție internaționale CLAAS și pun un accent clar pe oamenii care lucrează în locurile respective.

CLAAS operează peste zece unități de producție în întreaga lume. Un element le unește pe toate: pasiunea pentru agricultură. Și: dacă este scris CLAAS la exterior, totul din interior este CLAAS, de la produse până la cultura corporativă. Dar cum reușește Grupul să adere la cele mai înalte standarde la nivel global și totuși să creeze o comunitate? Oricine este interesat de răspunsuri poate vizita o nouă pagină de destinație pe paginile de internet CLAAS pentru a afla mai multe.

Țări diferite, o singură cultură corporativă

Fabrica CLAAS din Gaomi, China, unitatea care produce, printre altele, combinele de recoltat DOMINATOR 370 și DOMINATOR 260 pentru piețele din Asia, Africa și America de Sud, a pus lucrurile în mișcare, urmată de cele din Le Mans și Harsewinkel, care joacă un rol cheie în Grupul CLAAS, în calitate de fabrici principale ce produc tractoare și combine autopropulsate de recoltat. Cu investiții totale de peste 80 de milioane de euro în ultimii patru ani, implementate prin proiectele CLAAS FORTH și SynPro 2020, cele două unități de producție din Franța și Germania stabilesc noi repere în industrie. Alte locații precum Chandigarh în India, locul în care se produc CROP TIGER, DOMINATOR 40 și PADDY PANTHER, Omaha în SUA și Törökszentmiklós în Ungaria sunt programate să urmeze în lunile următoare.

Pentru rețeaua globală de producție și competențe, principala provocare nu este doar asigurarea competențelor, standardelor de instruire, experienței profesionale și sistemelor IT la un standard unificat. Cu perioade ale ciclurilor și volume diferite în cadrul unităților de producție, fiecare necesită o abordare diferită pentru a menține și armoniza standardele de calitate premium care sunt specifice utilajelor CLAAS. Cu alte cuvinte: experiența din rețeaua internațională din cadrul Grupului CLAAS trebuie să fie sincronizată cu factorii și circumstanțele locale specifice.

Investiții globale – acțiune comună

CLAAS investește în unități de producție de ultimă generație pentru a se pregăti pentru numeroasele provocări viitoare, cum ar fi volume de producție în creștere, piețe noi și utilaje din ce în ce mai mari. Optimizările în gestionarea energiei și a căldurii reduc cererea de energie și emisiile de CO2 .

Cele mai recente proiecte de referință includ CLAAS FORTH, care a început în 2019 și este încă în desfășurare și care a implicat investiții de peste 45 de milioane de euro în uzina de producție a tractoarelor de la Le Mans. Un alt exemplu este SynPro 2020, care s-a încheiat cu succes în 2021. Cu un buget total de 44 de milioane de euro, acesta a inclus construirea unei noi clădiri de asamblare pentru combine de recoltat în cadrul unității de la Harsewinkel și a unei alte unități de asamblare în Kazahstan, care a fost finalizată în parteneriat cu Horsch și a produs primele combine TUCANO și tractoare XERION de mari dimensiuni pentru piețele locale la finalul anului 2021. În prezent, eforturile de 40 de milioane de euro pentru extinderea și modernizarea rețelei globale de producție CLAAS continuă la unitatea în care sunt produse combinele de recoltat furaje din Bad-Saalgau, unde au fost deja efectuate investiții semnificative în infrastructura uzinei. O parte din acest buget este alocată și altor proiecte internaționale. Sunt prevăzute mai multe investiții majore și pentru următorii câțiva ani.

Punctele comune pe care se concentrează sunt unitățile de producție de ultimă generație, precum și asigurarea unei forțe de muncă foarte motivate și excelent pregătite. La urma urmei, o companie și produsele sale sunt atât de bune cât sunt oamenii din spatele lor: dezvoltatori, sudori, controlori, manageri de asigurare a calității și mulți alții. Toți lucrează împreună pentru a atinge un obiectiv comun, și anume acela de a construi cele mai bune și mai eficiente soluții pentru clienții noștri.

Aflați mai multe:

Multe locuri. O singură pasiune. – Experiență CLAAS | CLAAS