Informare de presă

Volker Claas a încetat din viață

Volker Claas, membru al Comitetului Acţionarilor Grupului CLAAS, a încetat din viaţă în urma unei boli grave, la vârsta de 57 de ani. Volker Claas, fiul lui Reinhold Claas, este nepotul fondatorului companiei August Claas.

A făcut parte din Consiliul de Supraveghere din 2000 până în 2005 și din Comitetul Acționarilor din 2005. Pe lângă funcția sa de acționar și reprezentant al familiei, Volker Claas a fost implicat activ în operațiunile companiei din 1994 încoace. Domeniul său de expertiză a fost cercetarea de piață, pe care a condus-o din 2004 și a transformat-o într-o divizie importantă a companiei.

„Volker Claas a fost implicat îndeaproape în CLAAS timp de decenii. Ambiția lui era să ne cunoască cât mai bine clienții și să le asigure satisfacția deplină. Experiența sa de mulți ani a adus o contribuție valoroasă la creșterea afacerii noastre de familie, precum și pătrunderea în noi piețe”, a explicat Thomas Böck, Președintele Comitetului Executiv al Grupului CLAAS.

Cunoștințele sale de specialitate extinse, în special în domeniile marketing și vânzări, precum și pe probleme legate de orientarea strategică, au fost foarte apreciate de toată lumea. El a fost adânc înrădăcinat în companie datorită multor ani de muncă de succes în funcții de conducere. Personalul, clienții și partenerii l-au apreciat mai presus de toate pentru maniera sa reală și personală.

Trecerea în neființă a lui Volker Claas lasă familia sa, acționarii, Comitetul Executiv al Grupului și personalul profund întristați.